מתכונים עם פרי הדר
כתבה תמר בר
ריבה
ניקח קילו תפוזים.
נקלף את הקליפות מהתפוזים.
נחתוך את קליפות התפוז לחתיכות קטנות.
נכניס את הקליפות לתוך סיר
נוסיף קילו סוכר ונבשל עד שכל העיסה נהפכת להיות סמיכה.
נקרר היטב
נמלא צנצנות מעוקרות.
קליפות תפוזים מסוכרות
נקלוף תפוזים או פומלה,
נכניס את הקליפות לתוך סיר ,נכסה במים קרים.
נרתיח את הקליפות ונשפוך את המים נשטוף את הקליפות במים קרים.
נחזור על הפעולה שלוש ארבע פעמים.
נשטוף ונקרר.
נחתוך את הקליפות לרצועות באורך 5 ס"מ.
נחזיר את הקליפות לסיר נקי ונוסיף כוס וחצי סוכר.
היחס צריך להיות על כל 2 כוסות קליפות תפוזים , כוס וחצי סוכר .
נבשל 25 -30 ד' .
הקליפות מוכנות כאשר הן שקופות וסירופ הסוכר נמס לגמרי
נשפוך את הקליפות על משטח רטוב.
נפריד את הקליפות לבודדים.
נייבש היטב.
נמיס שוקולד נטבול קליפה בשוקולד ונניח על המגש לקירור מלא.
מיץ מפרי הדר
נסחוט בנפרד את פרי ההדר, הילדים יטעמו וישתו.
נשווה בין הטעמים.
קוקטייל- נערבב שניים או שלושה סוגים שונים של מיץ מפירות ההדר ונטעם.
תרכיז- נסחט כוס לימון ונשפוך לתוך סיר נבשל 2 כוסות סוכר עד שהסוכר נמס ומתעבה נקרר היטב נמלא בקבוק ונקרר.
נכין לימונדה צוננת.
|