נכין פירות יבשים
כתבה: תמר בר
נדגים לילדים כיצד פרי עסיסי יכול להיהפך לפרי יבש
המצרכים:
3 תפוחים קלופים, מנוקים מליבתם וחתוכים לטבעות.
3 אגסים קלופים, מנוקים מליבתם וחתוכים לטבעות.
1 ק"ג משמשים טריים רחוצים, חצויים ומגולענים.
1 כף מלח
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
ניקח קערה רחבה נכניס לתוכה 1 כף מלח עם 1 ליטר מים נערבב היטב.
נשרה את הפירות החתוכים בתמיסה למשך 5 דקות.
נוציא את הפירות וניבש בעזרת מגבת.
נפזר את הפירות על גבי נייר אפיה בתבנית.
מחממים את התנור לחום נמוך מאד.
נכניס את התבניות למשך 6-8 שעות.
דלת התנור צריכה להישאר פתוחה.
נוציא את התבניות מהתנור ומצננים אותן למשך עוד 12 שעות באוויר החופשי.
נאחסן את הפירות בצנצנות, במקום יבש.
|